Week 4 & 5 - Reisverslag uit Cambridge, Verenigd Koninkrijk van Marijke - WaarBenJij.nu Week 4 & 5 - Reisverslag uit Cambridge, Verenigd Koninkrijk van Marijke - WaarBenJij.nu

Week 4 & 5

Blijf op de hoogte en volg Marijke

06 November 2012 | Verenigd Koninkrijk, Cambridge

Week vier was niet zo'n hele spannende week:

Op maandag had ik mijn tweede schermles. Het ging beter als de vorige keer.

Dinsdag was er weer een borrel met de andere Erasmus studenten. Dat is altijd gezellig en cocktails zijn natuurlijk altijd goed!

Op zaterdag waren er verschillende Halloween feestjes in verschillende colleges. Eerst naar het feest in Clare Hall geweest, maar heel gezellig was het daar niet. Dus toen door naar Darwin College, maar daar konden we niet meer naar binnen, want het was er te druk. Toen maar door naar Hughes Hall. De sfeer was wel aardig, maar tegen de tijd dat we daar waren was het feest alweer bijna afgelopen.

Zondag vooral gewerkt aan mijn eerste essay wat voor maandag af moest zijn. Deze ben ik 's avonds dan ook gaan inleveren bij de college van mijn supervisor.

Maandag weer schermen. Ik vind het nog steeds leuk, maar ik krijg er wel steeds blauwe plekken van.

Op woensdag eerst college en daarna de stad in gegaan om een jurk te kopen voor het winter ball van eind november.
Om 6 uur was het dan eindelijk tijd voor matriculation, dat is een soort van inwijding in de college, waarna je voor de rest van je leven lid bent van de college. We moesten eerst met zijn alle tegelijkertijd een eed herhalen en daarna moesten we één voor één deze eed ondertekenen. Je belooft voornamelijk dat je de universiteit en de college geen schade toe zal brengen.
Aangezien het vandaag Sarah's 30ste verjaardag was gingen we naar een formal hall. Dit keer in Peterhouse, de oudste college in Cambridge. De dining hall ziet er dan ook uit als een eetzaal uit een middeleeuws kasteel. En het eten was gelukkig ook erg goed. Daarna zijn we nog wat gaan drinken in één van de vele pubs die Cambridge telt.

Op donderdag was het tijd voor een Berkeley reünie. Lisanne, Geerte en Christophe ken ik alle drie uit Berkeley, maar ze wonen in Nederland en België. Ik heb ze eerst iets van Cambridge laten zien en toen zijn we eerst iets gaan drinken. Daarna heb ik ze meegenomen naar formal hall in mijn eigen college. Het was leuk om zo'n typische Cambridge traditie te kunnen delen.

Op vrijdagochtend vond ik een mailtje uit Leiden in mijn inbox. Aangezien de colleges hier van oktober tot maart duren had ik in Leiden toestemming gevraagd of ik langer mocht blijven, want officieel zou ik hier maar tot en met december zijn, maar het zou logischer zijn om de vakken eerst hier af te maken. Op vrijdagochtend bleek dus dat Leiden daar geen bezwaar tegen heeft en dat ik waarschijnlijk dus tot en met maart in Cambridge blijf.
Toen mijn Berkeley vrienden wat andere colleges laten zien. Om 2 uur moest ik in het Fitzwilliam museum zijn voor mijn college. Helaas mochten we dit keer geen 6000 jaar oude dingen vasthouden.
Om 4 uur had ik mijn eerste supervisie in Christ College. Hierin bespreek je het essay dat je hebt moeten schrijven samen met je supervisor en een aantal andere studenten. Er stond wel veel commentaar bij mijn essay, maar op zich leek ik het niet slechter gedaan te hebben dan de andere twee studenten, terwijl ik nog nooit eerst een supervisie heb gehad en zij wel.
'S avonds was er een speciale Halloween formal hall, dit keer dan zonder de gowns, maar iedereen was wel verkleed.

Op zaterdag nog even door Cambridge gelopen, maar daarna was het dan toch echt weer tijd voor Lisanne, Geerte en Christophe om weer naar huis te gaan. Daarna ben ik maar weer verder gaan werken aan mijn tweede essay, want deze moet maandag ingeleverd worden.

• 06 November 2012 - 15:51

Was zeer gezellig!

• 06 November 2012 - 15:51

Was zeer gezellig!

• 06 November 2012 - 15:56

Geerte:

Ik vond het zo ontzettend gezellig dat ik de reactie maar twee keer heb geplaatst. ;)